kebap-restaurant

Op zoek naar een kebab restaurant in Rotterdam? Zoek niet verder dan Ganii, 100% halal en dagelijks vers bereid. Verwen je smaakpapillen!

Kebab

Inhoudsopgave

Kebab

100% halal kebab

Wil je van heerlijke kebab genieten? Dan is Ganii de plek voor jou. Ons restaurant is een must visit voor iedereen die op zoek is naar Turks eten. Ons restaurant geeft je ruim de keuze uit niet alleen kebab maar ook andere vleesgerechten zoals Tavuk kanat, Beyti, Kuzu sis, Pirzola en nog veel meer. Het interieur van Ganii heeft een gezellige sfeer wat dit de ideale plek maakt om samen met vrienden en familie te bezoeken. Onze service is snel en vriendelijk, wat deze al aangename ervaring nog aangenamer maakt.

Geschiedenis en oorsprong

De geschiedenis gaat vele eeuwen terug. Kebab heeft zijn oorsprong in het Midden-Oosten en Centraal Azië. Het woord kebab is een afleiding van het perzische woord ‘’kabāb’’ wat direct vertaald naar ‘’geroosterd vlees’’

In deze regio’s was het bereiden van vlees op een spies en roosteren boven het open vuur een praktijk die veel voorkwam, vooral onder stammen die nomadisch waren. Deze manier van koken zorgde ervoor dat met minimale apparatuur ze het vlees konden voorbereiden en alle sappen konden behouden dat kebap die heerlijke smaak geeft.

Rond de 19e eeuw begon de populariteit flink te stijgen buiten het Midden-Oosten en Centraal Azië. Kebab werd aan Ottomaanse Turkse troepen en handelaren in Europa geïntroduceerd. Vooral na de Tweede Wereldoorlog, die de groei van immigratie uit het Zuidoosten van Europa verhoogde, werd het steeds populairder.

Vandaag de dag is kebap een gerecht dat wereldwijd geliefd is. Dit gerecht wordt vaak in restaurants, straatkraampjes en zelfs fastfoodketens geserveerd.

Hoe wordt het gemaakt?

Het vlees wordt in stukjes gesneden. Hoe groot de stukjes zijn die gesneden worden, is afhankelijk van de gewenste kebab stijl. Vervolgens wordt het vlees gemarineerd met kruiden en specerijen die de smaak naar een nieuw niveau brengen.

Na het marineren wordt het vlees geregen op spiesen, deze spiesen zijn meestal gemaakt van metaal of hout. De spiesen met vlees worden vervolgens gegrild of geroosterd totdat ze klaar zijn om te consumeren.

Na het grillen kan de kebab geserveerd worden. Het serveren kan op verschillende manieren gebeuren. Zo wordt het op een bord geserveerd als bijgerecht voor rijst, salade, gegrilde groenten en flatbread, maar kan ook worden geserveerd als vulling voor broodjes of wraps zoals de bekende “broodje döner” en ‘’Turkse Pizza’’

Wat maakt onze kebab zo anders?

Wat Ganii echt onderscheidt van andere restaurants is de kwaliteit van eten. Al het eten wordt vers bereid en er wordt alleen gebruikgemaakt van de meest verse ingrediënten. Het kebab vlees wordt bij ons restaurant in Rotterdam langzaam gegrild zodat het vlees sappig en mals blijft. De smaak van onze gerechten is heerlijk en is zeker de moeite waard. Maak daarom nu een reservering en ervaar smaken die je nog nooit hebt ervaren.

Contact

Website link