lampe berger

De winkel, online en offline, met alles voor de Lampe Berger. Door het ruime assortiment aan Lampe Berger producten zijn wij de winkel voor iedere liefhebber van prettige geurtjes in huis.

Lampe Berger

Inhoudsopgave

Wat is Lampe Berger?

Lampe Berger was de merknaam van een uniek systeem. De Lampe Berger is een brander die werkt als geurverspreider, maar niet zoals andere geurverspreiders, zoals geurstokjes of aroma diffusers. De Lampe Berger brander werkt op basis van een katalytisch verbrandingsmethode. Een scheikundig proces, waardoor het niet schadelijk is voor mensen en zeker ook niet voor dieren.

Deze branders werken op extreem hoge temperaturen, die op kunnen lopen tot wel 450 graden. Door deze hoge temperaturen zorgt dat het systeem kan werken en dat het de geurmoleculen aantrekt door het produceren van negatief geladen ionen. Waarna de hitte zorgt voor het vernietigen van die onaangenaame geurmoleculen.

De basis van de Lampe Berger brander met zijn katalytische verbrandingssysteem is gelegd in 1898 door de Franse apotheker Maurice Berger. Dit principe wordt tot op de dag van vandaag nog steeds zo gebruikt. Al zijn er in de loop van de tijd vele tientallen verschillende geuren verkrijgbaar geworden om in het systeem te gebruiken.

De Lampe Berger is dus zo ontworpen dat het daadwerkelijk geurtjes wegneemt in plaats van deze met een overdaad aan parfum te maskeren. Het principe van overdaad aan parfum verspreiden wordt door veel andere geurverspreiders wel gebruikt. Het nadeel is dat een onaangename geur, na het weggaan van de parfum, weer terug zal komen. Dit is het verschil met een Berger lamp, de geur bestaat niet meer en kan dus niet meer terugkomen.

Wat zijn de voordelen van de Lampe Berger?

De rijke geschiedenis van de Lampe Berger gaat dus terug tot 1898, toen de basis van het huidige systeem werd uitgevonden. Het was toen nog enkel bedoeld voor ziekenhuizen en mortuaria om de lucht te desinfecteren en te reinigen en ziektekiemen te verwijderen. Het duurde niet lang voordat deze brander ook populair werd in Franse huishoudens en de eerste geuren aan de vloeistof werden toegevoegd.

Vanaf het moment dat er parfum mee verspreid kon worden is de Lampe Berger brander erg populair geworden. Vooral onder degenen die waarde hechten aan kwaliteit en een elegante levensstijl. De inmiddels meer dan 70 verschillende geuren die voor de geurlamp verkrijgbaar zijn zorgen ervoor dat er voor iedere smaak een geur te gebruiken is.

Door het mooie design en de praktische functionaliteit is de brander een object dat iedereen kan gebruiken en een cadeau-idee met een Parijse touch en uiteraard met Franse parfums, dat kan toch niet verkeerd zijn. Wat maakt het hebben van een Lampe Berger geweldig is?

lampe berger branders - plezant.shop

10 voordelen van een Lampe Berger:

  • Het elimineert binnen enkele minuten ongewenste geuren, zoals rookgeurtjes, huisdieren of kookgeurtjes.
  • Het maskeert de geuren niet, maar vernietigt deze.
  • Het zuivert de binnenlucht in huis.
  • Het laat je huis fris en schoon ruiken.
  • De Lampe Berger is een zeer decoratief en esthetisch item voor in huis.
  • Het is veilig te gebruiken in de buurt van kinderen en huisdieren.
  • Er bestaat ook een neutrale geur, er hoeft dus geen parfum verspreid te worden.
  • Geuren en accessoires, zoals de Lampe Berger lont, zijn los verkrijgbaar.
  • Het kan bacteriën en virussen in de lucht verminderen.
  • Het is een mooi cadeau om te geven doordat het wordt geleverd met alle accessoires en in een mooie doos komt.

De Lampe Berger brander is net zo mooi als nuttig, vooral als het gaat om een manier van geurverspreiding in huis die niet zo ongezond is als veel andere manieren. De Lampe Berger is verkrijgbaar in een ongelooflijke verscheidenheid aan stijlen, ontwerpen en materialen om aan de verscheidenheid aan wensen en interieurs te kunnen voldoen.

De Berger geurlamp is de manier om van die onaangename of slechte geuren af te komen. Met een geschiedenis van meer dan 120 jaar beleefde de brander zijn hoogtepunt in de jaren dertig. Toen het een verzamelobject werd, waarbij elke lamp werd geassocieerd met een ontwerper en grote fabrikant zoals Cristal de Baccarat, Cristalleries de Saint Louis, Emile Gallé, René Lalique. Gevolgd door de beste porseleinproducenten van de jaren 50… Coco Chanel, Jean Cocteau, Colette & Picasso, zij  hadden allemaal hun eigen model Lampe Berger.

Lampe Berger staat bekend als de beste maker van geurlampen en geuren ter wereld. Als de oorspronkelijke makers van de Berger lampe heeft dit bedrijf meer dan 120 jaar ervaring met het perfectioneren van deze manier van parfumverspreiding en zuivering van de binnenhuis atmosfeer. Het systeem van Maison Berger is uniek in zijn soort als het gaat om zuiveren, reinigen en parfumeren.

Lampe Berger huisparfum

Om je Lampe Berger brander te kunnen gebruiken heb je speciale vloeistof met een parfum erin. Deze Lampe Berger huisparfums zijn er in tientallen verschillende parfums. De geuren zitten in een aantal geurgroepen. De geurgroepen zijn van de Lampe Berger navulling zijn:
– Fris
– Fruitig
– Puur
– Zoet
– Oosters
– Bloemig

Hierdoor vind je altijd wel een parfum die je prettig vind of die passend is aan het seizoen. Ben je opzoek naar een nieuw geurtje? Bekijk hier alle huisparfums die verkrijgbaar zijn als Lampe Berger huisparfum.

De Lampe Berger winkel

Plezant
Nieuwstraat 27
5111 CV Baarle-Nassau

www.plezantbaarle.nl