Sisällä Interieur & Gifts let ook op de kleintjes. Mooie decoratie en speelgoed voor de babykamer en kinderkamer!

Volop moois voor de kinderkamer en babykamer

Babykamer of kinderkamer inrichten?

Kinderkamer babykamer decoratie van OYOY mini

Zwanger? Gefeliciteerd!

Een baby op komst? Leuk, spannend, emotioneel, druk  … er gebeurt opeens van alles en er moet ook heel veel gebeuren voordat alles in-place is om die kleine ‘welkom-op-de-wereld’ te heten. Je hoofd voelt misschien wel als een wandelende to-do lijst maar het komt goed, echt.

Om je een beetje te helpen geven wij je alvast wat tips voor de babykamer / kinderkamer én vind je tegelijkertijd misschien wel inspiratie voor kraamkadootjes, want iedereen wil jullie newborn natuurlijk straks lekker verwennen tijdens een babyshower of het kraambezoek.

De basis voor je babykamer / kinderkamer

Een leuke activiteit tijdens je zwangerschap is het zo mooi en gezellig mogelijk maken van de babykamer / kinderkamer voor jullie kleintje. Want jullie kleine boy of girl verdient toch de allermooiste kamer van de hele wereld?

En voordat je de leukste spulletjes en prulletjes kunt shoppen begin je natuurlijk eerst met de basis. De wanden, de verf, de vloer, de raambekleding. Primaire doel van de babykamer / kinderkamer is een plek waar je baby zich veilig voelt en heerlijk kan slapen … want dat doen baby’s een flink aantal uren per dag. Kies daarom de basis niet al te druk, wat kleur is natuurlijk onwijs leuk maar maak het te wild. De aankleding komt later en dan kun je los gaan, dus nog even geduld.

Qua vloer is het natuurlijk vooral praktisch om een gladde vloer te kiezen. Makkelijk schoon te houden én minder last van eventuele allergieën. En of je nu gaat voor laminaat, pvc of wat anders … de keuze is reuze en is vooral afhankelijk van jullie eigen smaak en budget.

Voor wat betreft de raambekleding adviseer ik vooral iets verduisterends, mede ook om kou of warmte buiten te houden. En of dat traditionele gordijnen zijn, rolgordijnen, shutters of wat anders … jouw stijl, jouw keuze. Hoe eerder jullie baby gewend is aan het dag/nacht ritme hoe fijner dat natuurlijk voor jullie zelf ook is. En is het in het begin echt wat te donker? Dan los je dat eenvoudig op door in de babykamer / kinderkamer een leuk nachtlampje neer te zetten of op te hangen.

De babykamer / kinderkamer inrichten

Oké, de basis is klaar. De wanden zijn geschilderd of behangen, de vloer ligt erin. Tot zover de basis, nu begint het écht leuke werk … shoppen!!!

Het allereerste heeft je baby natuurlijk een wiegje of ledikantje nodig om in te slapen. Een wiegje is echt superschattig, maar denk er wel aan dat je kindje daar al best wel snel uit groeit. Want baby’s groeien als kool, zeker in het begin. Wil je tóch graag een wiegje, denk dan ook eens aan een het kopen van mooie tweedehandse.

Een ledikantje lijkt in het begin best wel groot, maar door het beddengoed op een iets andere manier op te maken kun je er evengoed een plekje van maken wat voor je baby veilig aanvoelt. En met de allerleukste dekentjes of dekbedjes wordt ook een ledikantje schattig. Tip: Hang boven het bedje een klamboe, dat maakt de ruimte optisch kleiner en geeft je baby een geborgen en veilig gevoel.

Daarnaast wat praktische meubels die niet mogen ontbreken in de babykamer / kinderkamer. Een commode met daarop een ligkussen voor aankleden en verschonen. Handig is om boven de commode een plankje te hangen waar je (naast natuurlijk wat leuke decoratie) de direct-voor-het-grijpen spulletjes neerzet zoals een stapeltje luiers en de billendoekjes.

En onmisbaar in de babykamer / kinderkamer is een comfortable stoel. Erg handig voor de nachtelijke voedingen, selecteer deze stoel (of fauteuil) dus niet alleen op z’n looks maar zeker ook op z’n zitcomfort. Tip: Ik had in de babykamer / kinderkamer schommelstoel staan, dat was echt super als mijn kindje huilde … even samen met mij in de schommelstoel heen-en-weer wiegen en het verdriet was over.

Decoratie voor de babykamer / kinderkamer

En nu kom je terecht bij het allerleukste deel en tevens de specialisatie van Sisällä Interieur & Gifts … het tot een gezellige babykamer / kinderkamer maken met mooie woonaccessoires, kinderkamer decoratie en speelgoed.

Dat knusse, warme, gezellige, veilige gevoel voeg je vooral toe met zachte materialen. Een leuk vloerkleedje, een wollige wandhanger, schattige kussentjes en natuurlijk een paar onwijs toffe knuffels. Liefst met lange oren of beentjes zodat je kleintje zijn of haar favoriet stevig vast kan pakken om voorlopig niet meer los te laten. Tip: Heeft je baby nu een échte onmisbare favoriet? Koop er dan één extra van … dan heb je ook nog eens de gelegenheid om ‘em te wassen. En is de knuffel kwijt (of kapot geknuffeld) dan heb je nog een reserve. Dat kan zomaar veel drama schelen.

Bij Sisällä Interieur & Gifts hebben we een uitgebreide collectie decoratie voor de babykamer en kinderkamer van onder andere het prachtige merk OYOY mini. Mag ik je uitnodigen in onze webshop?

Neem contact op met Sisällä

Sisällä Interieur & Gifts
Grote Noord 116
1621 KL  Hoorn (NH)

Website / webshop: https://www.sisalla.nl
Email: info@sisalla.nl