Trouwfilm laten maken

Tegenwoordig laat bijna elk aanstaand bruidspaar wel een trouwfilm maken door een bruiloft videograaf. Juist een ervaren videograaf bruiloft weet hoe hij een goede film maakt. In dit artikel leg ik precies uit waar je een goede trouwfilm aan kunt herkennen.

Table of Contents

trouwfilm

Trouwfilm door een trouwvideograaf

Als jullie genoeg budget hebben, is een trouwfilm door een trouwvideograaf zeker iets waar je niet op moet besparen. Ervaring met het filmen van bruiloften is ontzettend belangrijk. Mede hierdoor is een trouwfilm meestal niet goedkoop. Een ervaren videograaf weet precies welke beelden hij van jullie en de omgeving/trouwlocatie moet maken om dit samen te vatten in een prachtige film.

Kwaliteit van de trouwfilm

De kwaliteit van de trouwfilm hangt af van een aantal dingen. Het verhaal, de audio en de scherpte van de beelden. De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel nieuwe trouwvideografen bij gekomen, waardoor er nu ontzettend veel keus is. Het is belangrijk in gesprek te gaan met de videograaf. Zo kunnen jullie precies aangeven wat jullie wensen zijn. Bespreek onderwerpen zoals de lengte van de film, de planning en de muziek. Willen jullie graag drone beelden? Het is daarom belangrijk dat jullie ook dit bespreken. Het is namelijk niet overal toegestaan om te vliegen met een drone!

Lengte van de trouwfilm

Hebben jullie een bepaalde lengte in gedachten? Elke videograaf heeft een unieke stijl, dus maakt ook films in verschillende lengtes. De ene videograaf maakt een film van 5 minuten, en de andere van 45 minuten. De ene videograaf maakt same-day films, en de andere niet. Veel bruidsparen vinden het namelijk leuk om begin van de avond al een korte compilatie van de trouwdag aan de avondgasten te laten zien. Let wel op : niet elke videograaf bied deze optie aan.

Waarom een trouwvideograaf

Een trouwvideograaf legt jullie bruiloft echt tot in detail vast. Het is daarom zeker een belangrijke (en leuke!) toevoeging aan jullie trouwdag. Het is namelijk eentje waar jullie ook na jullie bruiloft nog lang van kunnen genieten! Het is erg leuk hier samen met je echtgenoot naar te kijken, of om de trouwfilm te laten zien aan vrienden of familie!