parfum kopen

Online parfum kopen

Inhoudsopgave

Parfum kopen voor dames of heren

Een lekker parfum kopen voor jezelf of je geliefde, of om misschien wel cadeau te doen aan een kennis of familie. Maar wat is nu een lekker parfum?

Dat is voor iedereen verschillend omdat iedereen een andere smaak en geurbeleving heeft. Je kunt wel al een beetje peilen wat degene een lekker luchtje vindt en daar je conclusie uit trekken.

Het is daarom niet echt eenvoudig om voor een ander een lekker parfum te kopen. Wat bij de één heerlijk ruikt kan bij de ander minder prettig ruiken tot zelfs stinken.

Kunnen geuren je een beter gevoel geven?

Kun je de geur van geluk bottelen of geur gebruiken om je dagelijkse stemming te verbeteren? Het is iets wat geurfans en aromatherapeuten al jaren beweren, maar nu wordt de wetenschap direct gebruikt om geuren te ontwikkelen die verder gaan dan alleen lekker ruiken – waardoor je je ook goed voelt.

Een lekker parfum kopen wat heel duur is

Een lekkere geur wordt geassocieerd met een parfum, een eau de parfum, of een eau de cologne…. Dus, wat is het echte verschil tussen deze 3 dat het prijsverschil rechtvaardigt, buiten het merk of het ontwerp van de fles waar je ook veel voor betaald.

In de woorden van experts, er zijn geen absolute waarden om een duur parfum van een goedkoop parfum te onderscheiden, omdat zoveel van wat we aantrekkelijk vinden aan een geur, meestal verband houdt met herinneringen die we ermee associëren.

Dus onthoud goed dat niet de prijs bepaalt of een geur lekker is, een dure parfum kan ook bij jouw niet lekker ruiken, en daarentegen een goedkopere een perfecte match is.

Een parfum kopen voor mannen of vrouwen

Een andere populaire misvatting is wie wat draagt? Een van de effecten van de moderne marketing is het label “voor mannen” en “voor vrouwen”. In de geurmarkt, associërend dat parfums voor vrouwen zijn en eau de toilette voor mannen.

Onthoud goed dat je zelf gaat voor de lekkerste geur, of het nu dames parfums is of heren eau de toilette.

Een lekkere geur voor in de auto

Een lekker geurtje voor in de auto, misschien dat je dan gelijk aan zo’n kartonnen kerstboompje denkt voor aan de binnenspiegel met die chemische dennengeur. Gooi die gelijk weg en koop een lekker geurtje voor in je auto.

Bij WTFragrance hebben we de lekkerste parfumgeuren voor in de auto, eenvoudig te bevestigen aan de binnenspiegel, de geur komt via een koordje vrij en blijft aangenaam lang hangen in de auto zonder te overheersen.

We hebben diverse bekende geuren die perfect zijn voor in de auto, deze zijn eenvoudig te bestellen in de webshop.

Maar wat ook een perfecte oplossing voor een heerlijke geur in huis is zo’n auto parfum op een beschutte plaats ergens in huis neerzetten of hangen en genieten van de heerlijke geur van je favoriete parfum.

Een lekker parfum kopen, wat zijn de verschillen?

Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen zijn tussen de 4 soorten geuren, want het vinden van de juiste concentratie is net zo belangrijk als het kiezen van de perfecte geur:

Parfum kopen

Parfum
(bevat tussen 20-30% van de olieconcentratie waardoor het tot 8 uur meegaat)

Parfums hebben de hoogste geurconcentratie (meer dan 20% olieconcentratie), dit betekent dat het de gehele dag blijft geuren. Als gevolg daarvan zal parfum dus ook het meeste kosten als je deze gaat kopen.

Bovendien kunnen mensen met een gevoelige huid het beter parfums kopen, omdat deze veel minder alcohol bevatten en daardoor zal de huid minder snel uitdrogen.

Eau de Parfum
(bevat tussen 15-20% van de olieconcentratie)

Dit is de op één na hoogste geurconcentratie. Gemiddeld zal je deze geur een vier tot vijf uur blijven ruiken, dus bij de keuze om een lekker geurtje te kopen en omdat deze geur een zeer lage hoeveelheid alcohol bevat zal de kans op huidirritatie klein zijn.

Eau de parfums zijn gemaakt om lang op de huid te blijven zonder dat mensen naast je hoofdpijn krijgen van de sterke geur of na een knuffel in de nek van iemand anders bijna flauwvallen. De geur zal van ’s morgens tot’ s avonds prominent aanwezig zijn en moet nog steeds waarneembaar zijn wanneer jij je zich ’s avonds uitkleedt.

Eau de Toilette
(bevat tussen 5-15% olieconcentratie)

Dit is een van de meest populaire geursoorten, met een concentratie tussen 5% en 15% is het goedkoper dan de eau de parfum. Normaal gesproken duurt het twee tot drie uur voor deze geur minder wordt en enkele uren later bijna niet meer waarneembaar zijn.

Eau de Cologne
(bevat tussen 2-4% olieconcentratie)

Met een veel lagere geurconcentratie (ongeveer 2% tot 4%) en een hoog alcoholgehalte is de eau de cologne aanzienlijk goedkoper dan die hierboven. Het duurt over het algemeen maximaal twee uur voor de geur is vervlogen.

Dit type geur wordt verwezen naar een traditioneel recept dat gebruik maakte van kruiden- en citrus tonen met weinig basisnoten. Eau de cologne komt meestal in grotere flacons, omdat er gedurende de dag meer van deze geur moet worden opgedaan omdat die snel niet meer waarneembaar is.

Tot slot is het naast geursoorten belangrijk om te weten dat er ook geurtonen zijn die de uiteindelijke geur bepalen.

Wat betekent Eau de Toilette?

Het Franse ‘toilette’ verwijst naar het ritueel van jezelf voorbereiden op de komende dag, van wassen tot het uitvoeren van je dagelijkse schoonheidsrituelen en het opspuiten van je favoriete geur. Eau de Toilette betekent simpelweg water van het toilet en verwijst naar een geurwater dat wordt gebruikt om het lichaam en het haar te parfumeren.

Mengsel van geuren

Eau De Toilette is, zoals alle geuren, een mengsel van intens geurende oliën, alcohol en een kleine hoeveelheid water. De geparfumeerde oliën alleen zouden gewoon te intens zijn om je huid direct te parfumeren en het mengsel van vloeistoffen zorgt voor een uitgebalanceerde, draagbare geur.

Normaal gesproken combineert Eau de Toilette ongeveer 10% van de geparfumeerde oliën die de unieke tonen van de door u gekozen geur creëren. Geuren zijn vaak licht en fris en vervagen geleidelijk in de loop van enkele uren. Het zijn geweldige geuren voor elke dag en voor de zomer, en ruiken niet overdadig zwaar.

Een lekker parfum kopen is heel persoonlijk

Geur is ongelooflijk persoonlijk. We associëren het met een specifieke tijd, herinnering of persoon, en daarom roept het werkelijke emotionele reacties op, hou hier rekening meer als je een lekker geurtje wil kopen.

Het blijkt dat het onderscheid tussen Eau de parfum-formules en hun Eau de toilette-tegenhangers duidelijk en eenvoudig is. Het komt allemaal neer op een classificatie die het merk maakt, gebaseerd op hoe het parfum aanvoelt in geurconcentratie en diepte. “

Over het algemeen ligt een Eau de toilette-concentratie tussen 8 en 12 procent, terwijl een Eau de parfum-concentratie tussen 12 en 18 procent ligt.

Ook bij een geurtje geldt - Less is More

Het is belangrijk om te begrijpen dat het percentage geurolie in het parfum geen simpele kwalitatieve waarde is, want net zoals je maar een bepaalde hoeveelheid theeblaadjes in je pot thee wilt, is meer niet altijd beter.

Afhankelijk van het soort parfum is soms minder meer – en soms is een hogere concentratie nodig om het beoogde effect te bereiken. Eén ding is zeker: ongeacht of de specifieke aantallen per product of merk verschillen, een Eau de parfum zal altijd geconcentreerder zijn dan een Eau de toilette.

Gaan Eau de Parfums langer mee dan Eau de Toilettes?

Wat interessant is, is hoe de geur “ervaring” verandert tussen een Eau de parfum en een Eau de toilette. Omdat de olie in een hogere concentratie aanwezig is, zal de blijvende kracht van de geur – vaak veranderen, en deze verhoogde slijtage zal de manier waarop de geur zich gedurende de dag op de huid ontwikkelt veranderen.

Met andere woorden, een Eau de parfum heeft een hogere geurconcentratie, wat resulteert in een langduriger en meer aromatische toepassing.

Hebben Eau de Parfums en Eau de Toilette dezelfde geur?

Eau de parfum en Eau de toilette ruiken misschien niet hetzelfde, zelfs als ze als dezelfde geur worden bestempeld. Voor geuren wordt in ieder geval de eigenlijke formule aangepast om de verschillende geurconcentraties te accommoderen.

Een Eau de parfum is niet gewoon een meer geconcentreerde versie van de Eau de toilette – de Eau de parfum is een nieuwe interpretatie van de originele compositie.

Bij klassieke parfummerken is het bijvoorbeeld vaak niet dezelfde geur; beide hebben hetzelfde centrale thema, maar de verhoudingen van top-, midden- en basisnoten kunnen anders in balans zijn.

Soms wordt het thema verder uitgerekt met extra noten of een geheel andere draai. Aan de andere kant vind je in veel nicheparfums bijvoorbeeld dezelfde geurolie, maar in verschillende concentraties.”

Kies je voor fris of rijk en duurzaam

Vaak is de Eau de toilette zowel lichter als frisser, terwijl de Eau de parfum rijker en duurzamer is. Voor overdag of op kantoor kan de Eau de toilette comfortabeler en geschikter zijn, terwijl de Eau de parfum meer diepte biedt, wat leuk kan zijn voor de avond.

Misschien wil je ook rekening houden met de temperatuur en de tijd van het jaar voordat je de een boven de ander kiest. “In vochtige en warme klimaten kan een frisse Eau de toilette de voorkeur hebben, terwijl bij koeler weer een Eau de parfum meer warmte en diepte kan bieden.”

Verlopen Eau de Toilettes of Parfums ooit?

Zoals de meeste dingen, vervalt parfum ook na verloop van tijd. Parfum leeft en heeft inderdaad een vervaldatum. Dit kan te wijten zijn aan veel feiten, en er is geen vaste regel over hoe lang een parfum houdbaar is en lekker blijft ruiken, omdat dit afhangt van het merk, de geur en hoe en waar het wordt bewaard.

Als je het niet zeker weet, kijk dan op het etiket op je parfum. Als je parfum is geoxideerd door de chemische samenstelling, van kleur is veranderd of als de geur is veranderd (het kan zuur of metaalachtig ruiken), is het tijd om weg te gooien.

Hoe te kiezen tussen Eau de Toilette en Eau de Parfum?

De beste manier om te kiezen tussen Eau de toilette en parfum, is het dragen van een winkeltester of geurmonster. Het kan zijn dat je gewoon de ene boven de andere verkiest. Als je zonder deze optie moet kiezen, beschouw dan Eau De Toilette als de meest geschikte voor overdag en op kantoor, en Eau de Parfum als de meest geschikte voor de nacht.

De laatste tip bij parfum kopen

Als je het eerder niet geloofde, had dit je ervan moeten overtuigen dat geur inderdaad een kunst is en niet alleen een reukinstinct van “dit ruikt lekker” en “dit doet het niet”.

Test zowel de Eau de Parfum- als de Eau de Toilette-versie voordat je de volgende geur aanschaft. Zorg er ook voor dat je rekening houdt met het tijdstip van de dag, de tijd van het jaar en de omgeving waarin je de geur zult dragen.

WTfragrance
Lage Molen 9
  3352 VA Papendrecht
   06 30 36 71 40
   Contact